Világvárosi hangulat a személyes
kiszolgálás varázsával!
 
   
 

"Családias légkör Budapest szívében"Tovább
 
 
Budapest

Magyarország fővárosa 1873-ban három város, Pest, Buda és Óbuda egyesítésével alakult Budapestté, majd fejlődött várossá, amely közel kétmillió ember otthona. A várost a Duna szeli ketté, amely két oldalán a dombokkal tagolt Budát és Pest sík vidékét a folyó fölött átívelő 9 híd kapcsolja össze, így forrasztva a város 23 kerületét pezsgő életű világvárossá. A Szabadság hídtól a Margit hídig a Duna két partja, a Budai Vár, valamint fényes palotáiról híres, a Hősök teréig futó sugárút, az Andrássy út a Világörökség részét képezik.

A város panorámája a Duna partjáról, a hidakról, a Gellért hegyről lenyűgöző. A folyó két partja és látnivalói kényelmes sétával bejárhatók.

Turista információk
A turistákat az ország számos pontján megtalálható Tourinform irodák, illetve Budapesten további információs irodák látják el a látogatáshoz szükséges információkkal. Információs irodák Budapesten:   www.budapestinfo.hu

Biztonság
Budapesten is, mint a világ bármely nagyvárosában a magánál hordott értékeit tekintve (táska, pénztárca) körültekintőnek kell lennie. Minden vendéglátóhelyen kötelező az étel- és italkínálat árának feltüntetése, csakúgy, mint a szobaárak kiírása a szállodák recepcióin és az alaptarifák jelzése a taxikban. Az éttermi számlák általában nem tartalmaznak szervízdíjat, a szokásos borravaló a fogyasztás 10%-a körüli érték.

Nemzeti ünnepek
március 15.: Az 1848-48-es forradalom és szabadságharc ünnepe
augusztus 20.: Szent István napja és az új kenyér ünnepe
október 23.: 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója
A nemzeti ünnepeken a kereskedelmi üzletek, bankok zárva tartanak. A város több pontján kulturális programok zajlanak. Az éttermek, szórakozó helyek nyitva tartanak.

Időjárás
http://www.cnn.com/WEATHER/index.html
http://weather.yahoo.com

Érdekességek a fővárosról
A város legmagasabb pontja a János-hegy, amely 527 m. Lakóinak száma több mint 1,8 millió fő. A fővárosnak 23 kerülete van, amely kerületekben összesen 194 hivatalosan elfogadott és megnevezett városrész található. Budapest országon belüli központi helyzetéből fakad az a magyar sajátosság, hogy az ország főútjai - a 8-as főút kivételével - mind Budapestről indulnak sugárirányba, és a Clark Ádám téri 0-kilométerkőtől mérik távolságukat. Budapestről indulnak a vasúti fővonalak is, az utakhoz hasonlóan sugárirányba. A kontinens első metró vonala, 1896-ban Budapesten készült el (Millenniumi Földalatti, M1) a Vörösmarty tér és a Hősök tere között, majd további megállókkal bővül az idők során. A megállókban kiállítások mutatják be a vasút és Budapest történetének meghatározó időszakait.Budapest 1934 óta a vizek és a fürdők városaként tartják számon. A budai hegyek oldalában számos melegvizes és ásványvizes forrás fakad. A melegvizű forásokra a XVI. században épült török fürdők mellett a Széchenyi, a Gellért, a Lukács, az átalakítás alatt álló Rácfürdő mind gyógyító erejükről híresek.A budai Várhegy alatti pincebarlang (I. Országház u. 16) fokozottan védett mésztufa képződmény. A 10 kilométert meghaladó hosszúságú barlangrendszerből másfél kilométer látogatható.

Best Replica Watches www.bestreplicashop.com

 
   
     
   
     
  Szerződési feltételek | Linkek | Információk Budapestről | Információk a környékről | Ajánlott turisztikai szolgáltatások